Svíčkové palačinky: Originální recept na svícenkové sconesy

Úvod

Svíčkové palačinky jsou tradičním českým pokrmem, který si získal mnoho příznivců po celém světě. Tyto lahodné sconesy se připravují ze speciálního těsta, které se vyznačuje jemnou a hladkou konzistencí. Kromě toho jsou obvykle podávány s různými druhy náplní, které se liší podle regionu a chuti.

Historie svíčkových palačinek

Původní recept na svíčkové palačinky pochází z období 18. století, kdy byly velmi oblíbeným pokrmem na českých trzích. První zmínky o těchto sconesech se datují do roku 1784, kdy je poprvé zmínil vynálezce Josef Štermůnek ve své kuchařce. Od té doby se tento tradiční český pokrm rozšířil po celé Evropě a stal se symbolem české kuchyně.

Recept na svíčkové palačinky

Ingredience

  • 1 šálek hladké mouky
  • 1/2 šálku mléka
  • 1/2 šálku vody
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce oleje

Postup

  1. Nejprve slijte do mísy mléko, vodu, vejce a sůl a důkladně promíchejte.
  2. Přidejte do směsi hladkou mouku a znovu dobře promíchejte.
  3. Těsto nechte odpočinout po dobu 15 minut.
  4. Rozehřejte olej na pánvi a nalijte na ni 1/4 šálku těsta.
  5. Palačinku opečte z obou stran, dokud nebude zlatě hnědá.
  6. Nožem nakrájejte svíčkové maso na tenké plátky.
  7. Vložte plátky masa na každou palačinku a zabalte do tvaru scones.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *